Uitbreiding hotel Noordzee, de Koog op Texel

29-01-2010

Uitbreiding hotel Noordzee, de Koog op Texel

 

In de week van 25 januari 2010 heeft Spaansen Bouwsystemen de vloeren, wanden en bijbehorend staalconstructie geleverd en gemonteerd voor het project ‘uitbreiding Hotel Noordzee’ in de Koog, op Texel. Dit hotel wordt uitgebreid met een aantal kamers op de begane grond, 1e en 2e verdieping en een terras. De ruwbouw van deze uitbreiding stond binnen een week tijd, waarna in februari is gestart met het metselwerk en het binnenwerk. Voor 1 april dient de uitbreiding gereed te zijn. Dit is de eerste keer dat opdrachtgever DB Bouw uit Hazerswoude Rijndijk werkt met Spaansen Bouwsystemen.

Complimenten voor onze montageploeg (Casco Montage vof) en chauffeurs die met barre weersomstandigheden hun werk hebben gedaan.

------------------------------------------------------------------

 

Ruwbouwhuis staat in twee dagen

07-11-2009

Ruwbouwhuis staat in twee dagen

 

In twee dagen tijd staat de ruwbouw van de nieuwe woning van de familie Spaansen aan de Dorpsstraat in Winkel. De vloeren en op maat gemaakte wanden uit de Spaansen fabrieken in Harlingen werden vorige week geleverd en ter plaatse door Casco Montage Vof gemonteerd. Ook hebben zij de prefab houten kap, van S&N houtkonstrukties, geplaatst.
Voor de kantoormedewerkers van de Spaansen Bouwsystemen in Winkel was dit een goede gelegenheid om de praktijk van dichtbij te bekijken.

 

------------------------------------------------------------------

 

88 woningen in Alphen aan den Rijn

21-08-2009

88 woningen in Alphen aan den Rijn

 

Ook na de bouwvak blijft Spaansen bouwen!

Samen met Casco Montage v.o.f. werkt Spaansen Bouwsystemen B.V. hard aan de realisatie van 88 hoek- en rij woningen in Alphen aan den Rijn. Het is een bijzonder project met de bijzondere naam “Groen en Gras”.. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Variant Bouwonderneming.


De Spaansen Groep neemt voor 50% deel in Casco Montage v.o.f. die expert is in de montage van de casco’s die in de fabriek van Spaansen Bouwsystemen vervaardigd worden. Door de gezamenlijke kennis van het product is de samenwerking optimaal tussen de bedrijven. Het werk is gestart in week 23 en de oplevering van de casco’s zal waarschijnlijk medio november zijn.

Voor dit bijzondere project verblijven de medewerkers van het in Friesland gevestigde Casco Montage v.o.f. dan ook bijna de gehele werkweek in Zuid Holland. Zij leveren met de montageploeg van 5 personen gemiddeld 5 woningen per week op. Een precisiewerk dat, dankzij de goede samenwerking en de kennis van de collegabedrijven, weer een mooi resultaat oplevert.

 

Waar komt de naam “Groen en Gras” vandaan?

 

Groen…

 
Het thema ‘groen en gras’ is in de architectuur op tal van plekken opgepakt. De gevels zijn opgetrokken uit duurzame materialen in groene tinten. De kopwoningen hebben extra tuinruimte en dragen sterk bij aan het groene karakter van de wijk. En ook de voortuinen bieden volop ruimte voor grote struiken en kleinere bomen. Ze zijn omzoomd door hagen die in het ontwerp zijn meegenomen.
De entrees krijgen bijzondere accenten: voordeuren en garagedeuren worden uitgevoerd met uitvergrote prints die de vier seizoenen symboliseren. Deze variŽren per bouwblok. De hoge kopgevels van de hoekwoningen zijn voorzien van spandraden waarlangs klimop of wilde wingerd kan groeien.

 

…en Gras

 
Het thema vindt zijn meest letterlijke belichaming in de grasdaken op de tweelaagse woningen. Door de licht hellende daken is dit vanaf straatniveau duidelijk zichtbaar. Zo blijft groen de toon zetten in deze buurt.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bijzonder project samen met Mulder Obdam

18-03-2009

Bijzonder project samen met Mulder Obdam
Spaansen Bouwsystemen is door Mulder Obdam Bouw B.V benaderd voor het ontwikkelen van vloeren waarbij het leidingwerk, zoals elektriciteit , luchtbehandeling en mantelbuizen voor de verwarming, reeds in de vloer is opgenomen. Tevens behoeft er geen afwerklaag te worden aangebracht; de vloerbedekking kan rechtstreeks op de prefab vloer. Omdat deze vloeren extra breed zijn, is met drie vloerelementen de vloer van een woning compleet. In de wanden die Spaansen bij deze woningen levert is een gootsysteem aangebracht voor onder andere elektra. Het direct verwerken van leidingwerk in vloeren en wanden bespaart arbeid en kans op verspilling op de bouw. TNO heeft interesse in deze nieuwe vorm van bouwen en heeft aangegeven dit verder te willen ontwikkelen.
Voor Spaansen is dit een mooi proefproject waarbij diverse afdelingen en collega’s zijn betrokken. Het project is uitgewerkt als zogenaamd Lean project waarbij het team Wilco Miedema en Johan Valkering van de Cascofabriek samen met werkvoorbereider Guus Ooteman en tekenaar Leroy Steltenpool een grote bijdrage heeft geleverd in het ontwikkelen van deze vloeren. Vanwege de bijzondere breedte zijn de vloerelementen in de wandenfabriek geproduceerd en niet in de vloerenfabriek.
Woensdagochtend vroeg, 4 maart, was het zover: de eerste vijf vrachten met vloeren werden naar de bouw vervoerd door de afdeling Grondstoffen en Logistiek. Door de bijzondere breedte van de vloeren (ca. 3,60 meter breed, een vrachtwagen is ca. 2,50 meter breed) moest dit transport worden begeleid. Te, Exceptional Transport Europe, uit Heerhugowaard heeft het transport met twee auto’s begeleid. Samen vertrokken de vrachtauto’s met een bijzonder transport aan boord, onder begeleiding naar het project in Obdam. In totaal werd deze rit vier dagen gereden.
Uit de samenwerking met de andere aannemers bij dit project, heeft Spaansen ook opdracht gekregen om het vervoer van 10 geprefabriceerde toiletruimtes en badkamers te vervoeren.

De tien woningen waarbij deze bijzondere innovatieve vloeren alsmede de lichtbetonnen wandelementen worden geleverd, maakt deel uit van het project Polderweijde fase 3a. Deze fase betreft 35 woningen en 6 kavels. Het project Polderweijde realiseert in totaal circa 250 woningen en appartementen in diverse prijscategorieŽn, aan de rand van Obdam. Bij 35 andere woningen van dit project worden ribcassettevloeren geleverd en bij 25 woningen zal Spaansen de stabiliteitswanden leveren. Casco Montage V.O.F. verzorgt de montage van de 10 innovatieve woningen. De eerste montage-ervaring van het montageteam zijn zeer veelbelovend.

De eerste wanden en vloeren zijn geplaatst. Spaansen en opdrachtgever Mulder Obdam Bouw zijn erg tevreden over het resultaat.

Al met al een mooi project waarbij de samenwerking, intern en extern, een compliment verdiend!


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Terug naar Projecten